Middels de onderstaande foto rapportage laten wij u zien hoe een operatiedag verloopt:
U en uw hond komen 's morgens op de afgesproken tijd naar de praktijk. Uw huisdier moet dan nuchter zijn.
Onze assistentes noteren uw gegevens. Geeft uw svp aan dat u alleen voor de laparoscopische operatie komt. Ze zullen u dan enkel eenmalig inschrijven.
Hebben wij uw huisdier nog niet eerder gezien? Dan kijken we uw huisdier graag samen met u na.
Alle honden worden uitgebreid nagekeken voordat ze onder narcose gaan. Indien er aanleiding toe is besluiten we soms samen met u tot een aanvullend pre-anaesthetisch bloedonderzoek
Alle honden krijgen een braunule (een buisje in de bloedbaan). Hierdoor worden de narcosemiddelen worden toegediend zodat het operatierisico kleiner is.
Alle honden krijgen een tube (buisje in de luchtpijp) en een slokdarmsonde (slangetje in de slokdarm). Via de tube wordt zuurstof toegediend, kunnen we de narcose met gasnarcose aanvullen en meten we de ademhalingswaarden. Door middel van de slokdarmsonde meten we de hartslag, de temperatuur en de ademhaling. Zo kunnen we uw hond uitgebreid in de gaten houden tijdens de ingreep en is het operatie risico kleiner.
De operatiekamer is al gereed gemaakt
Alles gebeurt steriel
Er worden 2 kleine gaatjes in de buik gemaakt.Via het 1e gaatje wordt de endoscoop (een kleine staafvormige camera) naar binnen gebracht, zodat in de buik gekeken kan worden. Via het 2e gaatje worden de instrumenten naar binnen gebracht waarmee de eierstokken verwijderd kunnen worden.
Eerst wordt de eierstok in beeld gebracht en daarna wordt de eierstok met een tang opgepakt.
De bloedvaten waarmee de eierstok vastzit worden dichtgeschroeid en losgesneden
Met de tang worden de eierstokken vastgepakt en naar buiten gehaald via het 2e gaatje.
De 2 kleine sneetjes (ongeveer 1 cm) worden dicht gehecht of met huidnietjes dicht gemaakt.
Uw hond kan lekker rustig wakker worden in onze bewaakte opname.
Zodra uw hond wakker is bellen we u op, zodat u weet dat de ingreep voorbij is. U kunt uw hond dan nog niet direct ophalen, we willen hem in de gaten houden tot zij helemaal wakker is. We maken dan een afspraak hoe laat u uw hond op kunt komen halen.
Uw hond gaat lopend weer mee naar huis. Soms is het nodig om de wondjes tegen likken te beschermen, in dat geval adviseren wij een Medical Pet t-Shirt in plaats van de ouderwetse kraag.
Op de 2 kleine wondjes zitten 2 hechtingen of nietjes, deze willen we na 7 dagen graag verwijderen.
Het verwijderen van de hechtingen of nietjes is kosteloos.